Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تابناک»
2024-05-08@12:42:00 GMT

سیل درجنوب کرمان/ انسداد ۷۱ راه؛ قطع برق روستاها

تاریخ انتشار: ۵ مرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۵۹۳۵۷۳

سیل درجنوب کرمان/ انسداد ۷۱ راه؛ قطع برق روستاها

به گزارش «تابناک» به نقل از ایرنا تا صبح چهارشنبه هیچ موردی از خسارت جانی یا تلفات انسانی در نتیجه سیلاب سنگین جنوب استان کرمان گزارش نشده و این درحالی است که بنا بر اعلام مدیرکل مدیریت بحران استانداری این استان تمامی رودخانه های فصلی جنوب استان جاری و سیلابی شده اند.

جنوب استان کرمان زمستان سال گذشته نیز به فاصله یکماه ۲ مرتبه درگیر سیلاب شدید بود که خسارت های زیادی برجای گذاشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

باران جنوب، طوفان شن شمال

بارش ها که از چندروز پیش به صورت پراکنده در نقاط مختلف استان شروع شده بودند، از عصر دیروز در حالی به اوج رسیدند که در جنوب استان شاهد بارش های شدید و رگباری بودیم، در مرکز استان، شرق و مناطقی از شمال استان نیز شهروندان شاهد خیزش گردوخاک و طوفان شن بودند که این طوفان تا حوالی نیمه شب هم در برخی نقاط ادامه داشت.

استاندار در میدان

همان عصرگاه دیروز بود که دکتر محمدمهدی فداکار استاندار کرمان باتوجه به پیش بینی های هواشناسی، عازم مناطق جنوبی استان که درگیر بارش و سیلاب بودند، شد؛ وی به همراه متولیان حوزه ستاد بحران از نقاط مختلف شهرستان های جنوبی از جمله منوجان و قلعه گنج تا بامداد چهارشنبه همزمان با بارش ها بازدید داشت و در جریان بازدیدها ستاد مدیریت بحران را در شهرستان منوجان تشکیل داد و سپس جلسه مدیریت بحران شهرستان قلعه گنج را نیز تا حوالی صبح مدیریت کرد.
سیل در جنوب کرمان/ انسداد ۷۱ راه؛ قطع برق ۱۰ روستا و آب‌بردگی ۳ خودرو
حضور در مناطق سیلابی قلعه گنج عصر سه شنبه

استاندار کرمان در این جلسات تاکید کرد: تمامی دستگاه‌ها پای کار باشند تا از خطرات احتمالی کاسته و حتی جان یک نفر از دست نرود.

وی افزود: برای جبران خسارت های سیل پارسال نیز پیگیر تمامی مصوبات و اعتبارات هستیم.

جزییات خسارت ها

اما آنطور که مجید سعیدی مدیرکل مدیریت بحران استانداری کرمان اعلام می کند بارش شدید باران در شهرستان های فاریاب، منوجان، کهنوج، عنبرآباد، رودبارجنوب، قلعه گنج، جیرفت و اُرزوئیه رخ داده است.

به گفته وی تمامی رودخانه های فصلی در جنوب استان کرمان جاری و سیلابی شده اند.

سیل در جنوب کرمان/ انسداد ۷۱ راه؛ قطع برق ۱۰ روستا و آب‌بردگی ۳ خودرو

انسداد راه و آبگرفتگی تعدادی منزل مسکونی

سعیدی با بیان اینکه در این مناطق ۶۵ راه روستایی تاکنون مسدود شده اظهارداشت: چهار راه فرعی فاریاب – کهنوج، رودبارجنوب – برجک، قلعه گنج – رمشک و رودبار جنوب - کهنوج و ۲ راه اصلی رودبارجنوب به سمت زهکلوت و نیز ایرانشهر(سیستان و بلوچستان) به دلیل جاری شدن سیلاب مسدود شده است.

به گفته وی همچنین تعدادی منزل مسکونی نیز در شهرستان های ارزوئیه و فاریاب دچار آبگرفتگی شده اند.

قطع برق در نقاط مختلف

مدیرکل مدیریت بحران استانداری کرمان با بیان اینکه برق ۱۰ روستا در شهرستان فاریاب، برخی نقاط شهرستان های جیرفت و منوجان در نتیجه بارش ها و مناطقی از بخش گلستان شهرستان سیرجان نیز به علت طوفان شدید از دیروز قطع شده اظهارداشت: تلاش ها برای برقراری اتصال برق ادامه دارد.

نجات سرنشینان ۳ خودرو

سعیدی همچنین تاکید کرد: سه دستگاه خودرو در شهرستان های منوجان، قلعه گنج و جیرفت دچار سیلاب شده بودند که سرنشینان آنها را نجات دادند اما خودروها را آب برده است.

راهداری جنوب کرمان منتظر کاهش جریان سیلاب

مجتبی رییسی صبح چهارشنبه با تشریح آخرین وضعیت راه های جنوب استان کرمان گفت: ۱۰ محور اصلی و فرعی در ۶ شهرستان به علت طغیان رودخانه‌های فصلی و آبگرفتگی آب‌نماها مسدود شده است.

وی توضیح داد: این مسدودی ها شامل محورهای شهرستان رودبار جنوب به سمت ایرانشهر (سیستان و بلوچستان)، برجک، و کهنوج ( فرعی مظفرآباد)، محور قلعه گنج _ رمشک، محور فاریاب _ کهنوج (کلکسورک)، سه محور روستایی شهرستان عنبرآباد و محور روستایی چاه حسن _ حسین آباد و منوجان _ هشتبندی شهرستان منوجان است.

به گزارش ایرنا براساس اعلام مدیرکل مدیریت بحران استانداری کرمان شمار راه های روستایی مسدود شده در کل استان از عصر دیروز تاکنون ۶۵ راه بوده است.

معاون اداره کل راهداری جنوب کرمان محور مسدودی شهرستان قلعه گنج را قلعه گنج _ رمشک عنوان کرد و محورهای روستایی مسدود شده شهرستان عنبرآباد را نرگسان، امجز و گمرکان برشمرد.

وی همچنین گفت که انسداد محور فاریاب _ کهنوج در منطقه کلکسورک بوده و مسیر جایگزین این محور فاریاب_ کهنوج (گلاشکرد) است.

رییسی به محور مسدودی شهرستان منوجان نیز اشاره کرد و گفت: محور های منوجان _ هشتبندی و محور روستایی چاه حسن _ حسین آباد دچار مسدودی شده است.

به گزارش ایرنا بارش های سیل آسا براساس پیش بینی های هواشناسی تا چندروز آینده در جنوب استان کرمان ادامه خواهد داشت.

آخرین وضعیت استان کرمان در نتیجه بارش هایی که از عصر دیروز به اوج رسیده اند را از طریق لینک زیر در گزارش ایرنا بخوانید:

منبع: تابناک

کلیدواژه: اسکوچیچ حمید نوری مذاکرات آستانه دریاچه ارومیه افسانه حسامی فرد استهبان کرمان سیلاب انسداد راه ها راهداری اسکوچیچ حمید نوری مذاکرات آستانه دریاچه ارومیه افسانه حسامی فرد استهبان مدیرکل مدیریت بحران استانداری جنوب استان کرمان جنوب کرمان مسدود شده قلعه گنج قطع برق بارش ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۵۹۳۵۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رفع تنش آب درجنوب سیستان وبلوچستان به مدت چهارسال

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای مرکز سیستان و بلوچستان، عیسی بزرگ‌زاده سخنگوی صنعت آب کشوردر برنامه گفت وگوی ویژه خبری درباره اینکه آب ذخیره شده در سد‌ها تا چه اندازه می‌تواند در تأمین آب شرب و آب مورد نیاز کشاورزی سیستان و بلوچستان مؤثر باشد، افزود: برای تأمین آب شرب منطقه از آب رودخانه‌ها و گاهی منابع آب زیرزمینی و همچنین شیرین‌سازی آب دریا استفاده می‌شد که با شرایط کنونی و بارش‌های خوبی که شده، عمده سد‌ها پر هستندو اکنون آب شیرین سطحی فراوانی برای یک دوره چهار ساله در جنوب سیستان و بلوچستان وجود دارد.

سخنگوی صنعت آب کشور تاکید کرد: با منابع آب ذخیره شده به مدت چهار سال تنش کمبود آب مناطق تحت پوشش شبکه انتقال آب سد‌ها اعم از شرب و کشاورزی رفع خواهد شد.

وی ، خاطرنشان کرد: طبق هدفگذاری انجام شده، تأمین آب شرب ۱۹۰۰ روستا در سیستان در این دولت به نتیجه خواهد رسید.
بزرگ‌زاده در خصوص تمهیدات وزارت نیرو در مدیریت و کنترل سیلاب سیستان و بلوچستان گفت: دو دسته از اقدامات برای مدیریت سیلاب انجام شده که نخستین آن، زیرساخت‌ها است. به این منظور درسالیان گذشته، سرمایه‌گذاری‌های لازم برای احداث سد‌ها انجام شد تا بتوان با کمک این سازه‌ها اتفاقات حدی و هیدرولوژیکی را کنترل کرد.
وی افزود: اقدام دیگر در ردیف اقدامات غیرسازه‌ای قرار دارد و مربوط به مهندسی حاکم بر بهره‌برداری از سازه‌ها و طرح ها است.
بزرگ‌زاده گفت: تمهیدات دیگری در حوزه مدیریت سیلاب انجام می‌شود که در سه مرحله اقدامات پیش از سیلاب، حین سیلاب و اقدامات پس از سیلاب دسته بندی می‌شود.
سخنگوی صنعت آب کشور ادامه داد: فاز پیش از سیلاب به پیش‌بینی و پیش‌آمادگی‌های لازم در بخش وزارت نیرو و سایر دستگاه‌ها باز می‌گردد. بدون شک یک پیش‌بینی دقیق یک پیشگیری خوب را با خود به همراه می‌آورد. پیش بینی اینکه این میزان بارش و رواناب و سیل، به چه میزان و به چه صورت و با چه شدتی در رودخانه‌های مختلف رخ خواهد داد، موضوعی است که بررسی آن توسط ستاد مدیریت و پشتیابی سیلاب وزارت نیرو بررسی و تحلیل می شود.
وی با اشاره به نقش سد‌ها در کنترل سیلاب سیستان و بلوچستان گفت: پهنه بارشی که در استان سیستان و بلوچستان به ویژه در جنوب استان به وقوع پیوست، وسیع و گسترده بود و علاوه بر شهر‌های ساحلی و شهر‌های کنارک و چابهار، حوضه‌های آبریز و بالادست سد‌ها را در برگرفت.
بزرگ‌زاده خاطرنشان کرد: با حجم ذخیره‌ای که برای تله‌اندازی سیلاب در سد‌هایی همچون پیشین، زیردان و کهیر ایجاد شده بود، موجب شد سیلاب‌های بالادست حوضه سد که بارش‌های اصلی در این نواحی بود، به تأخیر بیفتد تا سیلاب پایین دست فروکش کند؛ بنابراین سد‌ها از هم‌افزایی دو پیک بالادست و پایین دست جلوگیری کردند.
سخنگوی صنعت آب ایران نقش دیگر سد‌ها را پیک‌زایی در سیلاب خواند و گفت: چه به دلیل حجم ذخیره برای تله‌اندازی در سیلاب و چه به دلیل روندیابی مخزن یا عملکرد مخزن، وقتی یک سیل با شدت زیاد در یک رودخانه تنگ حرکت می‌کند؛ وقتی یکباره در محدوده پهن به اسم مخزن سد وارد می‌شود، فرصتی برای مستهلک شدن می‌یابد.
سخنگوی صنعت آب کشور در بخشی از سخنان خود، دلیل ماندگاری آب در منطقه دشتیاری بعد از بارگشایی سد بالادست را پست بودن ارتفاع زمین این منطقه عنوان کرد و گفت: به همین دلیل هدایت سیلاب‌ها به آن ناحیه انجام می‌شودو رفع مشکلات دشتیاری نیازمند بازنگری در مبانی شهرسازی در بلندمدت است.

دیگر خبرها

  • کشف ۲۱۵ کیلوگرم حشیش از یک منزل در رودبار جنوب
  • تعداد ۳۷ هزار نفر در جنوب کرمان واجد شرایط مسکن ملی شناخته شدند
  • واگذاری ۲ هزار و ۶۱۰ زمین در ۱۴ شهر جنوب کرمان
  • خسارات سیلاب های فصلی جنوب کرمان باطرح های آبخیزداری کاهش یافت
  • ۱۱ هکتار از اراضی دولتی در جنوب کرمان رفع تصرف شد
  • رفع تنش آب درجنوب سیستان وبلوچستان به مدت چهارسال
  • ۴۰۵ سرقت شده از منوجان در کهنوج کشف شد
  • محور کندوان از سمت شمال به جنوب یک‌طرفه شد
  • تولید ورونق اقتصادی دربزرگترین معدن کرومیت خاورمیانه
  • نخستین جشنواره ملی گیاهان دارویی جنوب استان کرمان