Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-08@12:57:51 GMT

۸۰ کیلومتر تا کیسه خون

تاریخ انتشار: ۱۱ خرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۱۳۴۷۵۱

۸۰ کیلومتر تا کیسه خون

به گزارش ایرنا رنج سفر در این مناطق محروم جنوب استان کرمان، خطر حوادث احتمالی سوانح رانندگی و هزینه های مالی هر ۲ هفته سفر سبب‌ساز مشکلاتی برای این بیماران شده اما آنطور که دانشگاه علوم پزشکی جیرفت که خدمات رسانی به جنوب استان را زیرپوشش دارد نوید می دهد طی ۲ تا سه ماه دیگر مشکل این بیماران حل و خدمات رسانی در همان شهرستان قلعه گنج انجام خواهد شد زیرا تجهیزات موردنیاز برای این شهرستان و یک شهرستان دیگر مشابه تهیه شده و منتظر نهایی شدن ساخت ساختمان هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

خبرنگار ایرنا مستقر در قلعه گنج در گفت وگو با برخی بیماران تالاسمی به تشریح مسائل و مشکلات آنان پرداخت و در ادامه نیز پاسخ مسئولان علوم پزشکی جیرفت را جویا شد که اعلام کردند همه ظرفیت ها را به کار گرفته اند که حتی زودتر از ۲ ماه مشکل این افراد در قلعه گنج حل شود اما در نهایت طی ۲ تا سه ماه حل خواهد شد.

شمار بیماران تالاسمی ساکن در شهرستان قلعه گنج در ۴۲۰ کیلومتری جنوب مرکز استان کرمان افزون بر ۶۰ نفر اعلام می شود.

مشکلات از زبان مردم

یدالله ماندگاری از شهروندان ساکن در قلعه گنج که خودش بازنشسته شبکه بهداشت است دختر ۱۹ ساله مبتلا به تالاسمی دارد که هر ۱۴ روز یکبار باید برای دریافت خون او را به سایر شهرستان ها از جمله کهنوج ببرد.

وی به هزینه های این سفر مخصوصا اگر مجبور شوند با وسایل نقلیه غیرشخصی بروند اشاره می کند و می افزاید: عمدتا برای دریافت خون به بیمارستان ۱۲ فروردین کهنوج مراجعه می کنیم.

ماندگاری اظهار می دارد که دختر وی گروه خونی o دارد که بعضی مواقع با کمبود این نوع خون مواجه می شوند.

این شهروند درخواست دارد که مسئولان متولی زمینه ای را ایجاد کنند که اگر این افراد پس از طی مسافت از یک شهرستان دیگر برای دریافت خون مراجعه کردند، با مشکل یا کمبودی مواجه نباشند.

وی می گوید که طی نامه نگاری به مسئولان شهرستان درباره کمبودها از جمله ضعف زیرساخت ها و نیز کمبود داروهای تخصصی بیماران تالاسمی نیز خواهان توجه متولیان و حل مشکلات شده و فرماندار هم بر حل مشکل تاکید کرده و پیگیری ها در جریان است.

زهره ماندگاری از مددجویان کمیته امداد و اهل منطقه زَر در شهرستان قلعه گنج نیز دختر ۲۰ ساله ای دارد که باید هر ۲ هفته یکبار به کهنوج برود.

وی که می گوید برای تامین هزینه های تردد با مشکل مواجه است از مسئولان متولی تقاضا دارد برای دریافت خون در بیمارستان نیز فرآیندهای اجرایی تسهیل شود.

پای صحبت مدیر شبکه بهداشت

عباس پالش مدیر شبکه بهداشت و درمان قلعه گنج نیز در مصاحبه با خبرنگار ایرنا توضیح  داد: در شهرستان ۶۵ بیمار تالاسمی ماژور داریم که هر ۲ هفته یکبار برای دریافت خون به بیمارستان های شهرستان های کهنوج و جیرفت و نیز مرکز تالاسمی کرمان مراجعه می کنند.

پیشرفت ۸۵ درصدی پروژه

وی با بیان اینکه ساختمان دیالیز و تالاسمی شهرستان قلعه گنج با ۲۰۰ مترمربع مساحت به همت خیران بهداشتی در حال احداث است اظهارداشت: این پروژه که ۲ میلیارد تومان هزینه دارد تاکنون از بیش از ۸۵ درصد پیشرفت فیزیکی برخوردار است و تلاش داریم تا ۲ ماه آینده به بهره برداری برسد.

به گفته پالش همه تجهیزات بخش تالاسمی شامل بانک خون، ساکشن،_پمپ خون، تخت اطفال، تخت بستری و الکتروشوک از طرف دانشگاه علوم پزشکی تهیه شده و به محض اتمام کار ساختمان، تجهیز و بهره برداری می شود.

به گفته وی بخش دیالیز برای ارائه خدمات به بیماران چندسالی است که در بیمارستان شهدای قلعه گنج راه اندازی شده است.

این مسئول افزود: تمامی خدمات برای بیماران تالاسمی به صورت رایگان انجام می شود.

وی بیان کرد: بهورزان و کارشناسان بهداشتی ما به افرادی که مشکل تالاسمی مینور داشته باشند مرتب توصیه می کنند که زمان بارداری آزمایش های لازم را برای جلوگیری از تالاسمی ماژور انجام دهند و آزمایش ها نیز تا قبل از هفته دوازدهم رایگان است.

توضیحات رییس علوم پزشکی جیرفت

رییس دانشگاه علوم پزشکی جیرفت نیز در گفت وگو با خبرنگار ایرنا از تزریق هشت هزار و ۷۰۲ واحد خون به بیماران تالاسمی جنوب کرمان طی سال جاری خبر داد.

دکتر علی اصغر خیرخواه تعداد بیماران تالاسمی حوزه زیرپوشش دانشگاه علوم پزشکی جیرفت (جنوب کرمان) را ۴۴۹عدد برشمرد و گفت: بیماران تالاسمی در این منطقه از سه مرکز جیرفت، کهنوج و رودبارجنوب خدمات دریافت می کنند.

حل مشکل تالاسمی‌ها در قلعه گنج و رودبار تا ۲ ماه آینده

وی از راه‌اندازی بخش تالاسمی در بیمارستان های شهرستان های قلعه گنج و رودبارجنوب طی ۲ تا نهایت، سه ماه آینده خبر داد و گفت: تمامی تلاش خود را برای خدمات رسانی به بیماران تالاسمی و دیگر حوزه ها در کمترین مسافت زمانی انجام می دهیم تا بیماران خدمات مورد نیاز را در شهرستان خود دریافت کنند.

علت کمبودها از زبان رییس دانشگاه
رییس دانشگاه علوم پزشکی جیرفت که اواخر سال گذشته این مسئولیت را پذیرفته، پراکندگی جمعیت، وسعت زیاد منطقه جنوب کرمان و عدم توجه به ایجاد زیرساخت ها طی سالیان گذشته را علت کمبود امکانات دانست و گفت: تمامی تلاش خود را برای رفع محرومیت این منطقه به کار می گیریم.

خیرخواه به خدمات ارایه شده بیماران تالاسمی در جنوب کرمان اشاره کرد و این خدمات را شامل تزریق خون، ارایه دارو، خدمات درمانی شامل ویزیت و بستری، توزیع بسته های حمایتی، ارایه خدمات دندان پزشکی، معرفی به بانک برای دریافت تسهیلات، توزیع پمپ دسفرال و آزمایشات برشمرد.
وی ادامه داد: تمامی این خدمات به صورت رایگان به بیماران تالاسمی ارایه می شود.
خیرخواه به خدمات ارایه شده در بخش دارویی بیماران تالاسمی منطقه جنوب کرمان اشاره و تصریح کرد: از ابتدای سال تاکنون ۸۷۱ هزار و ۲۱۲ قرص و آمپول مختص بیماران تالاسمی به صورت رایگان به بیماران تالاسمی جنوب کرمان ارایه شد.
وی همچنین از معرفی ۵۴ بیمار تالاسمی برای دریافت تسهیلات بانک در جنوب کرمان خبر و داد و ۴۸۵ ویزیت رایگان را از جمله خدمات ارایه شده توسط دانشگاه علوم پزشکی جیرفت طی سال جاری برشمرد.
رییس دانشگاه علوم پزشکی جیرفت در ادامه از توزیع  ۸۲ پمپ دسفرال به صورت رایگان بین بیماران تالاسمی جنوب کرمان خبر داد و قیمت تقریبی هر دستگاه را بیش از ۲ میلیون تومان اعلام کرد.
وی بیان کرد: از ابتدای سال جاری تاکنون همچنین ۸۸۴ بسته حمایتی رایگان بین بیماران تالاسمی جنوب کرمان توزیع شده است.
خیرخواه ادامه داد: همچنین طی این مدت لوازم مصرفی دفروکسامین و تمامی آزمایش های بیماران تالاسمی جنوب کرمان به صورت رایگان انجام ‌و ارایه شده است. 
وی گفت: مردم در صورت مواجه با هرگونه مشکلی در زمینه بیماران تالاسمی با شماره ۰۳۴۴۳۲۶۴۵۱۸ تماس برقرار کنند.

دانشگاه علوم پزشکی جیرفت خدمات رسانی به هفت شهرستان جیرفت، عنبرآباد، قلعه گنج، رودبارجنوب، کهنوج، منوجان و فاریاب را زیر پوشش دارد.

برچسب‌ها قلعه گنج روز حمایت از بیماران تالاسمی کرمان دانشگاه علوم پزشکی جیرفت وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: قلعه گنج کرمان قلعه گنج کرمان دانشگاه علوم پزشکی جیرفت وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی دانشگاه علوم پزشکی جیرفت بیماران تالاسمی شهرستان قلعه گنج برای دریافت خون صورت رایگان رییس دانشگاه خدمات رسانی قلعه گنج ارایه شده ارایه شد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۱۳۴۷۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ضرورت حل مشکلات بیمه ای بیماران تالاسمی

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان خوزستان، مریم خوش‌اخلاق با اشاره به ۸ ماه می‌روز جهانی تالاسمی اظهار کرد: انجمن تالاسمی خوزستان ۲ هزار و ۲۰۰ عضو دارد که ۵۰۰ نفر از این افراد، بیمار سیکل سل هستند. بعد از مازندران، خوزستان دارای بیشترین آمار مبتلایان تالاسمی است.

وی در خصوص مشکلات فعلی بیماران تالاسمی افزود: داروی هیدروکسی اوره برای تعدادی از بیماران تالاسمی به عنوان جایگزین خون استفاده می‌شود، اما متاسفانه حدود سه ماه است که این دارو وارد نشده است.

خوش‌اخلاق با اشاره به تاثیر تحریم‌ها در کمبود داروی بیماران تالاسمی تصریح کرد: در حال حاضر داروی هیدروکسی اوره موجود نیست، در حالی که این قرص جایگزین خون برای برخی بیماران است و این بیماران بدون مصرف این قرص نمی‌توانند حتی فعالیت‌های روزانه خود را انجام دهند. هر چند داروی ایرانی و هندی مشابه این دارو نیز وجود دارد، اما برای بسیاری از بیماران سازگار نیست و به آن حساسیت دارند.

وی بیان کرد: یکی دیگر از معضلات بیماران تالاسمی در خوزستان این است که دستگاه ام آر آی T ۲ star بیمارستان گلستان اهواز که تقریبا مختص بیماران تالاسمی است و میزان آهن قلب و کبد را نشان می‌دهد، حدود چهار ماه است که مشکل دارد و هیچ مرکز دیگری در اهواز وجود ندارد که با بیماران خاص قرارداد داشته باشد تا بتوانند بررسی‌ها را انجام دهند، بنابراین بیماران این بررسی‌ها را انجام نمی‌دهند یا با هزینه‌های زیاد به تهران مراجعه می‌کنند تا این بررسی‌ها را انجام دهند.

مدیرعامل انجمن تالاسمی خوزستان گفت: بدون این بررسی‌ها اگر بیماران دچار عارضه شده باشند، دیر متوجه آن می‌شوند. این بررسی‌ها جزو چکاپ‌های سالیانه بیماران تالاسمی است. اگر این بیماران میزان آهن موجود در قلب و کبدشان را نسنجند، متوجه میزان بار آهن در این اندام‌ها نمی‌شوند و در نتیجه آهن دور قلب و کبد را فرا می‌گیرد و دچار عارضه قلبی و کبدی می‌شوند و دو عضو حیاتی بدن درگیر خواهند شد.

وی با اشاره به مشکلات بیمه‌ای تالاسمی عنوان کرد: یکی دیگر از مشکلات بیماران تالاسمی این است که یکی دو سال است روز به روز تعداد بیشتری از آزمایش‌ها و دارو‌ها از بسته خدمتی بیماران تالاسمی خارج می‌شود و این بسته خدمتی، هم در سازمان تامین اجتماعی و هم بیمه سلامت در حال کوچکتر شدن است. مثلا قبلا چکاپ‌های سالیانه کاملا تحت پوشش بسته خدمتی بود، اما اکنون برخی آزمایش‌ها مانند تراکم استخوان هر دو سال یک بار باید انجام شود.

خوش‌اخلاق گفت: قبلا در بیمارستان بقایی اهواز همه هزینه‌های بیماران سیکل سل رایگان بود، اما اکنون بیمارستان از این بیماران پول دریافت می‌کند و بعد بیماران باید فاکتور‌ها را به بیمه خدمات درمانی ارسال کنند و مشخص نیست درصدی از آن پردخت می‌شود یا نه. بیمار تالاسمی حال خوشی ندارد، اما باید هزینه رفت و آمد را بدهد و پیگیری‌ها را انجام دهد تا ببیند بیمه پول هزینه‌شده را پرداخت می‌کند یا نه.

وی بیان کرد: سال گذشته از خردادماه سقف بسته خدمتی تمام شده بود و گفتند دیگر پول نداریم بنابراین بیماران باید پول پرداخت می‌کردند. بعد گفتند آبان‌ماه به بعد می‌توانیم هزینه فاکتور‌ها را پرداخت کنیم، اما بیماری که در روستا است چگونه با بی‌حالی و سختی خود را به شهر برساند؟ هزینه رفت و آمد را هم باید بدهد تا ببیند فاکتور‌ها را پرداخت می‌کنند یا نه.

دیگر خبرها

  • ضرورت حل مشکلات بیمه ای بیماران تالاسمی
  • پیگیری اقدامات انجام شده برای بیماران تالاسمی
  • تعداد ۳۷ هزار نفر در جنوب کرمان واجد شرایط مسکن ملی شناخته شدند
  • خدماتی که صندوق صعب‌العلاج به بیماران تالاسمی ارایه می دهد
  • خدمات صندوق صعب‌العلاج برای بیماران تالاسمی
  • خسارات سیلاب های فصلی جنوب کرمان باطرح های آبخیزداری کاهش یافت
  • آغاز دادگاه حقوقی بین‌المللی بیماران تالاسمی
  • بیمه سلامت چگونه از بیماران تالاسمی حمایت می کند
  • افزایش میزان حمایت از بیماران تالاسمی با تأسیس صندوق بیماری‌های نادر و صعب‌العلاج
  • آخرین وضعیت تامین داروهای تالاسمی اعلام شد